понеділок, 12 березня 2018 р.

Вони для нас виборюють життя


Постановою Верховної Ради України встановлений День українського добровольця, який відзначається 14 березня.
З цієї нагоди в районній бібліотеці для дітей з учнями 5-Б класу Чорнобаївської гімназії  та їх класним керівником Сидоренко Н.М.  проведено патріотичну  годину «Вони для нас виборюють життя». 
    Діти мали змогу переглянути книжкову викладку літератури: «Наш дух не зламати, свободу не вбити»,  де зібрано матеріали про події Революції Гідності, активних учасників добровольчих формувань Самооборони Майдану, добровольців які й нині воюють на Сході України.
Про історію свята, перших добровольців, періоди боротьби українців за свободу від найдавніших часів і до сьогодення йшлося у розповідях бібліотекаря Віти Григорівни Бреус. Події на Сході нашої держави були висвітлені у відеоролику та слайд-презентації. З великим патріотизмом про долю України продекламував вірш Олександр Лимар. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих героїв...
Ми низько вклоняємось тим, хто першими стали на захист своєї країни і тим, хто зараз її боронить від російських окупантів.
 День українського добровольця стане однією з основ, на якій будуть зростати і гартуватися нові покоління вільних українців.