понеділок, 24 березня 2014 р.

Поетичний вінок Кобзареві

    Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково: щороку навесні великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним.
     Без його імені неможливо уявити собі нашої літератури, нашої культури, нашої країни. У його особі український народ ніби об’єднав найкращі сили й обрав співцем своєї історичної слави. Шевченкова поезія давно стала найважливішим і нетлінним складником духовного єства українського народу.
  На передодні роковин Кобзаря працівники районної бібліотеки в загальноосвітній школі №2  провели засідання літературного клубу «Слово» «Бринять поезії слова», яке включало в себе зустріч з місцевими поетами: «Пам’ятай рідний краю, Шевченкове слово».
Почесними гостями були поети Інна Олексієнко з с.Малі Канівці та Віра Тараненко з смт.Чорнобай. Вони презентували учням свої поезії, присвячені великому Кобзарю. Інна Олексієнко прочитала вірші зі збірки «Ми йдемо твоєю стежкою,Тарасе, вихованців літературної студії «Пролісок», де вона є керівником.
Своєю милозвучністю вразила творчість учасників літературно-музичної світлиці «Пролісок» школи №2 – Д.Залозної, збірочка якої «Коли душа співає» нещодавно вийшла в світ, та Я.Пацьори, Я. Татаровської, Б.Вовк, В.Євич, Н.Єрмоленко, І.Прохоренко. А поезії Шевченка прозвучали у виконанні Д.Боровик, Б.Вовка, а Вікторія Євич виконала пісню на слова Кобзаря.
Отримали гості та присутні свята музичні вітання від бандуристок – вихованців дитячої школи мистецтв Е.Плахотної, О.Захарченко (викладач Т.Самченко), Н.Коваленко (викладач Л.Райман).
Та особливим подарунком, який прикрасить нещодавно відкриту світличку Шевченка, експонати до якої  зібрали учні школи, стане портрет Шевченка. Картина авторської роботи належала дружині видатного українського письменника Григорія Тютюнника Олені. Ії брат Володимир Черненко вручив полотно, як знак єднання поколінь та подяку гідній підростаючій зміні.