пʼятницю, 21 листопада 2014 р.

Ми пам'ятаємо...

28 жовтня Україна відзначила 70-ту річницю визволення нашої Батьківщини від гітлерівських завойовників. До цієї дати в читальній залі районної бібліотеки для учнів 10–х класів гімназії  бібліотекарі підготували урок історії: «З пам'яттю про незабутнє» та влаштували книжкову виставку: «Салют визволителям України».
 Бібліотекар розповіла про героїв, які полягли в боях за визволення району, області, країни, які ціною неймовірних зусиль зуміли витурити ворога з рідної землі і титанічною працею відбудували мирне життя…
Та, на превеликий жаль, через сімдесят років на нашу Україну знову прийшло велике горе, яке знову забирає людські життя розгромлюються населені пункти страждають матері, чиї діти знаходяться в зоні АТО, захищаючи нас з вами від нападників. Тисячі молодих хлопців вже встигли пізнати всі жахіття цієї війни. Кожне місто, кожен район має своїх героїв. Кожен герой – це неповторна біографія, пов’язана з нашим краєм та державою, це життя, сповнене високого змісту. У всі часи, на всі покоління запам'ятається людям війна. Війна завжди прокляття, завжди біль людський. Наш  обов’язок – бути гідними їхнього подвигу. Усіма своїми справами утверджувати мир, злагоду  на нашій рідній  українській землі. Тож не забуваймо, що ми є нащадками славного покоління наших предків.