середу, 25 березня 2015 р.

У вирі образів і почуттів


    
23 березня, з нагоди Міжнародного дня театру, в читальній залі бібліотеки проведено мистецьку годину: «Театр – магія живого слова» та влаштовано книжкову виставку: «Світ театрального мистецтва».
Учні мали можливість ознайомитися з книгами про історію розвитку театрального мистецтва, відомості про найвидатніших корифеїв театральної сцени та літературу про різноманітні театри світу.
      Бібліотекар Н.Р. Свиденко розповіла старшокласникам гімназії про витоки мистецтва театру з найдавніших часів.
   Більш детально ведуча ознайомила з розвитком театрального мистецтва України. Становлення класичної української драматургії пов'язане з іменами Івана Котляревського, який очолив театр у Полтаві та Григорія Квітки-Основ'яненка,основоположника художньої прози в новій українській літературі. Неоціненну роль в утвердженні гідної постави української нації відігравали і продовжують відігравати театри України. Українська театральна традиція напрочуд потужна і багата, згадати хоча б славетні імена таких корифеїв вітчизняної культури як брати Тобілевичі, Марія Заньковецька, Лесь Курбас, Наталя Ужвій та безліч інших.
   Театр завжди мав виключно важливе етичне і художнє значення, сприяв формуванню естетичного смаку, розширенню кругозору. Чи слухаємо ми оперу, чи насолоджуємося майстерністю і грацією артистів балету або з душевним трепетом стежимо за грою драматичних акторів, – ми завжди відчуваємо особливу атмосферу свята. Мистецька година супроводжувалась відео переглядом. Змінюється життя, але театр, як і раніше, будить добрі почуття, піднімає людину над буденністю.