пʼятницю, 16 жовтня 2015 р.

Патріотична година в бібліотеці



15 жовтня 2015 року в приміщенні читальної зали Чорнобаївської ЦРБ до Дня захисника України було проведено вечір-зустріч з учасниками АТО на тему: «Тільки тим історія належить, хто сьогодні бореться, живе», на якому були присутні учні старших класів ЗОШ №1 та №2 з класними керівниками.


Працівники ЦРБ – зав.від.обслуговування В.П.Горбенко, пров. бібліотекар Н.Р.Свиденко, гол.бібліотекар А.Б.Кулик, бібліограф В.Г.Квітка підготували розповідь про найболючіше у нашій державі, про найтривожніші події, які не залишають осторонь нікого.

23 роки Україна не знала війни. Наш народ пишався тим, що у буремні 90-ті Україні вдалося зберегти мир. Але війна не обійшла нашу державу тепер. Ще рік тому ми не знали дуже багатьох слів пов’язаних з війною,тепер же майже кожну родину так чи інакше опалило полум’я військових дій.

 Після Майдану, побачивши, що Україна обрала собі європейський шлях, наш «старший брат», відчувши загрозу, що демократія з України перекинеться на Росію, розпочав проти нас війну. Українці зрозуміли, хто у всі віки нас принижував, забрав у нас історичну правду, нищив нашу мову, а зараз хоче забрати і волю, і європейство.

На зустріч було запрошено воїнів-земляків Олександра Васильовича Павлича та Євгенія Миколайовича Бреуса, які були мобілізовані в зону АТО. Ці хлопці побували у пеклі війни. Мужні, вольові, цілеспрямовані. Війна увірвалася у їх життя несподівано і принесла біль, розчарування і тривогу у їхні серця. Їх цікава розповідь поєднувалася із особистим відео з місць подій. Старшокласники мали змогу приміряти на себе бронежилети та каски.

 Кожного дня, щогодини Україна завдяки таким чоловікам-відчайдухам, серед яких і наші славні земляки, виборює право бути суверенною, єдиною державою.

Проведення засідання поєднувалося із слайд-переглядом: «Я хочу жити без війни в єдиній вільній Україні» та представленою в читальному залі викладкою світлин учасників АТО Чорнобаївського району: «Гартовані вогнем герої ».