понеділок, 7 грудня 2015 р.

«На захисті рідної землі»

7 грудня 2015року в приміщенні читальної зали Чорнобаївської ЦРБ до Міжнародного Дня волонтера та Збройних сил України було проведено вечір-вшанування на тему: «На захисті рідної землі», на якому були присутні учні старших класів Чорнобаївської гімназії з класними керівниками.

Працівники ЦРБ – гол.бібліотекар А.Б.Кулик, зав.від.обслуговування В.П.Горбенко підготували розповідь про волонтерський рух та воїнів АТО, які несуть бойову службу в лавах Збройних Сил України. Вони мужні, сміливі, хоробрі. Не шкодуючи власного життя, захищають неньку Україну.

До XIX ст. волонтерство сприймалось, як військова справа, але зараз волонтерсво набуло все більш соціального змісту. Волонтерська діяльність є основою побудови та розвитку громадянського суспільства – прагнення миру, свободи, безпеки та справедливості для всіх людей.

Сьогодні волонтерські організації існують у 80 країнах світу, мільйони людей стають волонтерами, тому що це в першу чергу – шлях до самопізнання і самоперевірки.

Головне у роботі волонтера – не чекати, коли тебе покличуть на допомогу, а відчувати ситуацію, коли твоя безкорислива допомога виявиться необхідною у скрутні хвилини життя. І не важливо чи це втішне слово, чи матеріальна підтримка, чи уміння розділити чужі переживання як власні.

Адже волонтери важливі для кожного суспільства тому що вони працюють без користі для себе, показуючи цим суспільству, що є в житті речі більш цінні ніж отримання слави чи матеріальної нагороди.

До слова ми запросили представника волонтерського руху в нашому селищі – Чупруна Анатолія Федоровича, який розповів учням про те, як довго він займається волонтерством та чому саме він почав займатися волонтерською діяльністю.

З березня 2014 року наша країна знаходиться в стані неоголошеної війни. Багато страждань випало на долю нашого народу за цей час, але він проявив свій незламний дух. Сьогодні на Сході України йдуть військові дії, точаться криваві бої. Там вирішується доля і майбутнє України. Весь народ нашої держави об‘єднався нині проти російського агресора. Сили АТО намагаються протистояти терористам. На полі битви – захисники, воїни.

Багато синів, наших земляків, пішли виконувати свій обов’язок перед Батьківщиною. Вони з гідністю несли і несуть бойову службу в лавах Збройних Сил України. Вони мужні, сміливі, хоробрі. Не шкодуючи власного життя, захищають неньку Україну. Це бійці, що зі зброєю в руках захищають крихкий східний кордон України.

Сьогодні нам треба гартуватися, допомагати один одному та нашому війську і державі, не піддаватись провокаціям та чуткам, що розповсюджує пропаганда Кремля, який сіє злість, зневіру та брехню про нашу країну. Будьмо мужніми, збережімо державу, збережімо себе. Ми віримо, що скоро закінчиться АТО на Сході нашої України.

Проведення засідання поєднувалося із слайдопереглядом, відеороликами та представленою в читальному залі викладкою: «Милосердя та доброта».