четвер, 22 лютого 2018 р.

Мова моя калинова


   21 лютого  в районній бібліотеці для дітей традиційно відзначили  Міжнародний день рідної мови.  Цього дня до нас завітали учні 2-а та 4-а класів школи №1 на свято "Моя мова калинова".
    Про мову – духовний скарб нації, про те, що це - не просто засіб людського спілкування, про те, що вона живе в наших серцях - йшла мова під час проведених заходів. Читачі дізнались  цікаві факти про рідну мову. Наприклад, те, що наша мова входить до трійки найкрасивіших мов світу, що "Заповіт" Т.Г.Шевченка був перекладений на найбільшу кількість мов, а саме - 147, вперше почули про слова-паліндроми, які можна читати зліва на право, так і справа наліво та ще багато цікавої інформації.
          Великий успіх серед читачів мали  конкурси «Рідна мова в іграх, віршах і загадках»,  гра-конкурс «Мовне доміно» (але не звичайне, а у вигляді метеликів),  залюбки розгадували ребуси.
     На читачів чекало немало випробувань: подолати конкурсні  «Сходинки», розгадати кросворд «Квіточка», продемонструвати неабиякі розумові здібності під час гри "Слова зі слова", в якій  потрібно скласти якомога більше слів.
         На закінчення  діти  ознайомилися із книжковою виставкою «Мова моя калинова», а також вибрали книги за своїми смаками.