середу, 25 березня 2015 р.

Живий у пам'яті народній

    
Вшанування талановитого письменника, активного громадського діяча Івана Ле відбулося на його батьківщині, у с. Придніпровське 20 березня. До 120-річчя від дня  народження відомого земляка працівники Чорнобаївської районної бібліотеки, районного будинку культури спільно із вчителями та учнями Придніпровської школи провели літературно-мистецьку зустріч "Живий у пам'яті земляків". 
     Віддати шану письменнику завітали почесні гості: голова Чорнобаївської районної ради Михайло Аркадійович Бурган, заступник голови Чорнобаївської РДА Тамара Василівна Черкас,  начальник відділу культури і туризму РДА Світлана Станіславівна Шаповал, сільський голова Лариса Анатоліївна Шелест, краєзнавець, дослідниця творчості письменника Раїса Борисівна Омелечко,  завідуюча Городищенським літературно-меморіальним музеєм Івана Ле Алла Вікторівна Сухорученко, правнук Івана Ле Євгеній Генадійович  Клява,  двоюрідний племінник відомого земляка Юрій Данилович Мойся.
       Учасники зустрічі переглянули сторінки життєвого та творчого шляху Івана Леонтійовича, поринули у спогади про людину, яка була сповнена любов'ю до людей, до слова, до історії, до рідної землі. На честь талановитого земляка звучали пісенні композиції у виконанні учнів школи, місцевого самодіяльного ансамблю, працівників районного будинку культури. Зачитували уривки з творів письменника, Антоніна Василівна Перехрест представила гостям власний вірш, письменнику-землякові. Також присутні здійснили віртуальну подорож до музею письменника в Городищі.
         Тож ми із впевненістю можемо сказати, що пам'ять про письменника живе і передається земляками від покоління до покоління.